dimarts, 2 de maig del 2023

Novetats conveni Acció Social




En el marc de la conciliació celebrada al Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) arrel de la demanda que vàrem interposar des de CCOO i UGT, i després d’anys de negociació difícil i complexa, la part sindical i la Patronal La Confederació hem arribat a un preacord parcial en classificació professional i actualització de taules salarials. 

Durant tot l’any 2022, el col·lectiu s’ha anat concentrant cada mes en diferents ubicacions: seu de la patronal, seu de FEDAIA, davant la Generalitat i al Parlament, coincidint amb la Comissió de drets socials. A més al 2023 alguns col·lectius del sector han fet dies de vaga, i d’altres han decidit manifestar-se cada 15 dies davant el Departament de Drets Socials. Ens hem reunit amb tots els departaments de la Generalitat afectats pel conveni d’acció social (Departament de Drets Socials, Departament de Justícia, Departament d’Igualtat i Feminisme) i amb diferents grups parlamentaris on hem fet arribar la nostra demanda d’equiparació salarial a la pública. 

Fruit d’aquestes mobilitzacions i accions, unit amb la demanda interposada per l’equiparació al conveni estatal, en el intern de les conciliacions del TLC i després de 5 reunions, hem arribat a un principi d’acord parcial. 

Aquests principi d’acord no tanca el conveni, només seria un acord parcial per l’actualització de les taules salarials i la classificació professional. 

La revisió salarial acordada (amb taules salarials tancades) pels següents anys ha estat la següent:


En resum, l’objectiu en un primer moment ha estat garantir un increment salarial que situï el conveni català d’acció social per sobre del “Convenio Marco estatal de Acción e intervención social”.

Amb independència de la negociació del futur conveni col·lectiu i al marge de les taules salarials que s’acordin, les parts estimen que la confluència cap a una taula salarial única amb la necessària reestructuració dels complements salarials, representarà els següents increments: 
  •  Per a l’any 2025 es preveu un increment no inferior al 5% de la massa salarial mitja. 
  • Per a l’any 2026 es preveu un increment no inferior al 5% de la massa salarial mitja. 
Alhora, la part patronal i la part sindical hem acordat acompanyar aquestes pujades amb una nova classificació professional que suposa una millora en l’àmbit social. Per fi es dona resposta a les nostres demandes per aconseguir l’eliminació de la diferencia salarial entre l’antic diplomat i llicenciat, unificant en un únic perfil professional amb els estudis de Grau, i per la creació d’un nou grup professional, per sobre del personal qualificat i amb una remuneració superior, on enquadrar els cicles formatius de grau superior (com, per exemple, els integradors socials).
 
Des de CCOO valorem positivament aquest acord parcial per la millora salarial que suposa per a les persones treballadores del sector, per la definició i reestructuració de la classificació professional i perquè, per fi, es trenca la dinàmica de congelació salarial de l’última dècada i s’assegura un futur d’increments salarials fins al 2026. 

Encara queden molts aspectes del conveni a millorar, no s’ha tancat la negociació, i la nostra capacitat com treballadores i treballadors de mantenir les mobilitzacions i la pressió tant sobre les empreses com sobre les diferents administracions determinarà el grau d’aquetes millores i la velocitat a la que caminarem cap a la equiparació de condicions amb les persones treballadores que fan les mateixes tasques a l’Administració pública. 

En tot cas, CCOO seguirem treballant per les treballadores del sector. Els pròxims dies, com sempre, farem assemblees per explicar el contingut d’aquest acord. Si tens qualsevol dubte o pregunta pots posar-te amb contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic intervenciosocial@ccoo.cat. Per tal de tenir la teva opinió com persona treballadora d’aquest sector t’agrairíem que contestis a l’enquesta que hem preparat: 










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENS MUDEM!!!

Continua informada del que passa cada dia a la teva feina https://ccoo.app/fundacio-pere-tarres/ T'ESPEREM!!!!