dimarts, 2 de maig del 2023

Comunicat CCOO. Gratificació extraordinària.

                                          



L’Entitat ha anunciat que donarà a la nòmina d’abril una gratificació extraordinària de l’1% del percebut anualment en 2022. Aquesta gratificació extraordinària la justifiquen com a necessària per donar resposta a un context de pujades de preus. La gratificació extraordinària però és com una gota d’aigua  enmig d’una pujada sostinguda en l’últim any del 14% dels preus dels aliments i amb una tassa acumulada d’IPC pel 2022 del 5,2%. Aquestes dades accentuen la desconnexió de la mesura amb la realitat que viuen en el seu dia a dia la majoria dels treballadors i treballadores.

Aquest 1% de gratificació no consolidable no forma part de cap acord amb el Comitè d’Empresa. En el marc del dret a rebre la informació pràctica de l’estat i evolució econòmica de l’Empresa per part de la RLT, es podrien haver generat els espais de treball d’on depenguessin decisions d’aquest tipus. Aquests espais però no hi han sigut. La notícia de la gratificació arribava al comitè i a les seccions sindicals 5 minuts abans que a la resta de treballadors/es. 

El fet que diversos col.lectius que gestiona la Fundació no rebran aquesta gratificació extraordinària, com els del Conveni d’Acció Social, o certs centres de Bressol o les companyes del Conveni de Privada-Reglada, tampoc ajuda a valorar aquesta iniciativa com a prou homogènia. I tampoc el fet que es vinculi els preus de la cistella de la compra a una paga percentual del salari, ja que menjar totes mengem igual, però no totes cobrem el mateix salari. No és el mateix un 1% d’un SMI, que un 1% d’un salari per fora de conveni col.lectiu.

Aquestes pagues fora dels convenis haurien de ser negociades amb la RLT i tenint en compte la situació real de l’empresa i la seva evolució futura. Com a Secció Sindical de CCOO valorem positivament que l’Entitat s’obri a revisions salarials i pagues extraordinàries, però lamentem l’oportunitat perduda per enfortir un marc de relacions laborals democràtic i transparent.

       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENS MUDEM!!!

Continua informada del que passa cada dia a la teva feina https://ccoo.app/fundacio-pere-tarres/ T'ESPEREM!!!!