divendres, 3 de febrer del 2023

EL CONVENI D'ACCIÓ SOCIAL QUE MÉS ENS BENEFICIA, SALARI O CONFLICTE


CCOO i UGT demanda a la patronal d'Acció Social La Confederació

La patronal aplica el conveni autonòmic quan s'han de respectar les condicions mínimes del conveni estatal


Atès el bloqueig per part de la patronal de la negociació del Conveni Col·lectiu d’Acció social amb infants joves, famílies i d’altres en situació de risc, CCOO i UGT han iniciat el procediment per interposar conflicte col·lectiu davant la Sala de lo Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i anuncien la convocatòria de mobilitzacions per exigir un procés negociador real que abordi la millora de les condicions salarials i laborals de les persones treballadores del sector, avançant cap a l’equiparació salarial amb els professionals que realitzen les mateixes funcions o molt similars dins de les administracions públiques.

A la reunió del mes de novembre de 2022, la Confederació, única patronal present a la Mesa Negociadora del conveni, es va negar de forma rotunda a complir amb el que disposa l'article 3 del Convenio Marco estatal de Acción e intervención social, que indica que en determinades matèries com classificació professional, estructura i règim salarial s’han de respectar com a condicions mínimes les fixades en el Convenio Marco estatal. Aquesta negativa suposa que amb la classificació professional i la estructura salarial del Convenio Marco estatal les remuneracions d’alguns grups professionals (educadores socials, integradores sociales o personal de neteja i cuina…) estan un 10% per sobre de les del cicle general del conveni català. És a dir, les remuneracions a Catalunya ara queden molt per sota de les de la resta de professionals del sector a nivell estatal (a més d’estar cada cop més lluny de l’equiparació de condicions amb els professionals de les administracions públiques de Catalunya). Per tant, el bloqueig provocat per La Confederació obre una nova bretxa salarial, aquesta vegada amb els professionals del sector de la resta d’Espanya.

L'actitud immobilista de les entitats i empreses, i la seva aposta per mirar cap una altre banda del que indica el Conveni Marc estatal, ens porta a un escenari de conflicte judicial per obligar a la patronal a complir amb la legalitat vigent. A més de la via judicial indicada, des de CCOO i UGT continuarem amb les mobilitzacions i les protestes per tal de desemmascarar a la patronal que amb les seves trampes i el seu menyspreu cap les persones treballadores està precaritzant cada cop més el nostre sector. No pararem fins aconseguir la millora de les condicions salarials i laborals de les professionals del nostre sector: "Salari o Conflicte".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENS MUDEM!!!

Continua informada del que passa cada dia a la teva feina https://ccoo.app/fundacio-pere-tarres/ T'ESPEREM!!!!