diumenge, 2 d’octubre del 2022

Què cal saber si sóc fixe-discontinuo?

Com funciona la crida?

Per a aquells treballadors/es que estan sota el Conveni del Lleure és l’Article 27 el que regula com s’ha
d’efectuar aquesta reincorporació a la feina (Crida). En aquest Article es diu clarament que les crides a la reincorporació s’han de comunicar al treballador/a amb 15 dies d’antelació.

Què puc fer si l'Empresa em fa la Crida i només és per uns dies i a més canviant-me els horaris de feina?

El conveni col.lectiu del Lleure indica que si l’empresa et fa la crida per treballar menys de 15 dies t’ha de pagar el transport i un import en dietes si la jornada és partida.


Si a més la Crida et fa reincorporar-te amb un canvi de la jornada que anaves fent habitualment, això es considera una modificació substancial de les teves condicions laborals. En aquest cas l’empresa
ha de comunicar-te aquesta modificació amb 15 dies d’antelació.
Per entendre aquest últim supòsit haurem a més de tenir en compte que si l’Empresa et fa una reducció de jornada i te l’aplica abans dels 15 dies de preavís , t’haurà de pagar els dies que restin fins a 15 i ho haurà de fer pagant-te segons les hores que anaves fent abans de la modificació.

En definitiva, les empreses no poden disposar de manera lliure i a voluntat dels treballadors fixes-discontinus sinó d’acord amb un seguit de procediments i compensacions que regula l’Article 27 del
nostre Conveni pel que fa a la Crida. Si a més aquesta reincorporació es fa modificant horaris, l’Empresa haurà de regir-se per allò que marca l'article 41 de l’Estatut dels treballadors. 

Conèixer els teus drets és el primer pas per a la dignificació de les teves condicions laborals. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENS MUDEM!!!

Continua informada del que passa cada dia a la teva feina https://ccoo.app/fundacio-pere-tarres/ T'ESPEREM!!!!