dilluns, 24 d’octubre del 2022

Cap al I Conveni Col.lectiu del 0-3 de gestió privada!

Les delegades de CCOO sortim de l’assemblea del 7 d’octubre amb l’objectiu d’impulsar el Conveni Col.lectiu Català del 0-3 de gestió privada.

L’Assemblea de treballadores i treballadors del 7 d’Octubre va deixar clara la impressió generalitzada en el col.lectiu del 0-3, del bloqueig i la impossibilitat de seguir sota un Convenio Estatal que no es capaç d’assolir un mínim espai de concertació.

Les últimes propostes que ha fet arribar la Patronal a la Mesa Negociadora del XIII Convenio Estatal a Madrid, tendents a la rebaixa de drets laborals, evidencien un problema de fons que involucra de fa temps a sindicats i Patronal presents a la Mesa.

La pinça entre les majories sindicals(UGT-USOC-FSIE) alineades amb els plantejaments de la Patronal, són un bloc que impedeix avançar en propostes de millora de condicions i recuperació de drets laborals.

Totes les accions que ha portat a terme CCOO: la Vaga del 2019 en defensa del sector i per la dignificació de les condicions laborals, l’ús de consultes a la Paritària de la Mesa negociadora, demandes de Mediació i per últim el recurs a una demanda judicial per recuperar els increments salarials del 2021, posen a les clares que s’ha arribat a una via morta.

Com a Comissions Obreres venim demanant l’obertura d’una Taula General del 0-3 que sigui un espai de discussió d’aquesta regulació del marc laboral autonòmic i de dignificació de les condicions laborals del Sector que involucri als treballadors i treballadores, les administracions i les Patronals.

Un Conveni del 0-3 de Catalunya és ara la millor alternativa que tenen els treballadors i treballadores del 0-3 per a aconseguir recuperar els seus drets laborals i impulsar el camí cap a un reconeixement del sector com una etapa més dins del curriculum educatiu obligatori. Dignificant les seves condicions laborals i resolen tots aquells problemes que es venen arrossegant desde l’Estatal 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENS MUDEM!!!

Continua informada del que passa cada dia a la teva feina https://ccoo.app/fundacio-pere-tarres/ T'ESPEREM!!!!