dilluns, 17 d’abril del 2023

XIII CONVENI COL·LECTIU ESTATAL DE CENTRES D'ASSISTÈNCIA I EDUCACIÓ INFANTIL



El 29 de març es va celebrar una reunió de la Taula Negociadora que pot representar un nou escenari en la negociació col·lectiva. Les organitzacions patronals han plantejat una sèrie de modificacions que es recullen en les següents propostes: 

Gestió directa Increments salarials per cursos acadèmics (a partir del setembre del 2023, sense efectes retroactius), condicionats a l'enduriment de la IT (s'abonarà el complement necessari per a aconseguir el 100% de la retribució salarial mensual a partir del dia 16 i fins al dia 105 del procés), l'eliminació de la referència setmanal de jornada, la modificació del règim disciplinari, a més de retallades en vacances i permisos.

Educadores: 2023-2024: 1.100€, 2024-2025: 1.150€, 2025-2026: 1.200€. 

Mestres i categories directives: 1% per any acadèmic. 

Categories SMI: Segons variï el Salari Mínim Interprofessional. 

CCOO ratifica la seva proposta ja plantejada, que passa perquè les educadores tinguin un salari mínim del SMI més un diferencial de 50€, la qual cosa les situaria en un salari mensual mínim de 1.130€, i les mestres un increment anual del 4,5%, tot això amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener de 2023.

Sobre la resta de l'articulat del conveni, CCOO va manifestar que en la plataforma reivindicativa estan recollides totes les propostes, que se cenyeixen a ella, inclosa la clàusula de revisió salarial, i que no acceptarà condicionants de cap mena per a acordar les taules salarials que suposin la pèrdua de drets laborals conquistats.  

Gestió indirecta ACADE, majoritària en la Taula Negociadora, ha manifestat que necessiten d'algun model que els permeti adaptar-se als plecs de licitació i a la realitat d'aquest sector, que no és exactament la de les empreses de gestió directa. Consideren que, amb el canvi de tendència actual, que suposa un increment notable de la gestió indirecta, necessiten un conveni propi que s'adapti a les noves situacions i reclamen un model de negociació diferenciada. Han proposat dividir el Conveni Col·lectiu en dos: un que reguli a les entitats de gestió indirecta i un altre per a la resta. 

Es reafirmen en la proposta retributiva d'increments salarials del voltant d'un 20% en 4 anys. No obstant això, han manifestat que en cas que el conveni actual no es divideixi, es proposarà taula salarial única per a totes les entitats, revertint d'aquesta manera el model actual de dues taules, qüestió que CCOO no comparteix en absolut.

La iniciativa de segregar el Conveni compta amb el suport de més del 50% de la patronal, mentre que la posició sindical ha quedat a l'espera de que cada organització el sotmeti als seus òrgans. En aquest sentit, des de CCOO hem manifestat que consultarem amb la nostra afiliació i amb la nostra representació sindical en el sector, i que traslladarem la resposta definitiva en la Mesa que se celebrarà el pròxim 27 d'abril.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENS MUDEM!!!

Continua informada del que passa cada dia a la teva feina https://ccoo.app/fundacio-pere-tarres/ T'ESPEREM!!!!