dilluns, 25 d’abril del 2022

CCOO inicia accions legals davant la negativa de les organitzacions patronals a aplicar la disposició final cinquena del XII Conveni Col·lectiu


Després de la falta d'acord en la reunió mantinguda el passat 19 d'abril en el Servei interconfederal de Mediació i Arbitratge, en la qual les organitzacions patronals es van negar una vegada més a aplicar la disposició final cinquena del XII Conveni Col·lectiu, que els obliga a realitzar una revisió salarial una vegada coneguda la inflació de 2021, del 5,5% amb caràcter retroactiu des de l'1 de setembre de 2021, CCOO ha iniciat dos procediments davant l'Audiència Nacional. 

D'una banda, s'ha impugnat l'acta de la Comissió Paritària en la qual les organitzacions sindicals signants del conveni (UGT, USO i FSIE) neguen que la disposició final cinquena sigui aplicable a les treballadores de gestió indirecta. 

Per un altre, s'ha presentat conflicte col·lectiu perquè aquesta disposició sigui aplicable a totes les treballadores que presten serveis en qualsevol de les entitats sota el paraigua del conveni: empreses pertanyents a les obres socials i Caixes d'Estalvis; Centres d'Educació Infantil de gestió indirecta i Centres d'Educació Infantil de gestió directa. 

A les portes d'iniciar les negociacions del pròxim Conveni Col·lectiu, l'actitud de les organitzacions patronals augura temps complicats en el sector. CCOO exercirà, una vegada més, la seva ferma oposició a qualsevol intent de seguir precarizant a les treballadores.


Per uns sous dignes en l'Educació Infantil 0-3! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

ENS MUDEM!!!

Continua informada del que passa cada dia a la teva feina https://ccoo.app/fundacio-pere-tarres/ T'ESPEREM!!!!